Jorine van Beek

La Gazetta

Regie: Eva Buchmann
Gezelschap: Opera St. Moritz
Premiere: 28-6-2014

Rossini was nooit te beroerd om het zichzelf gemakkelijk te maken. Voor La Gazzetta, de opera die hij in 1816, kort na Il Barbiere schreef, stal hij muziek van zichzelf. Hij pikte uit Il Turco in Italia en La Pietra del paragone, en de ouverture gebruikte hij ook voor La Cenerentola. Om de Milanezen te behagen liet hij zijn pompeuze hoofdfiguur Don Pomponio in Napolitaans dialect spreken. Het verhaal: rijke man met huwbare dochter zoekt via een advertentie in de krant (La Gazetta) een geschikte schoonzoon....

Recensies:

'Ondersteuning kreeg de regisseusse Eva Buchmann van kostuumontwerpster Jorine van Beek, wier kleurige, weelderige creaties niet alleen een waar feest voor de ogen waren, maar ook bijdroegen aan de karakterisering van de personages.'  (Operamagazine 7 nov. 2014)

'Die Regisseurin Eva Buchmann, wirksam unterstützt durch die Kostümbildnerin Jorine van Beek, versteht es, den Figuren prägnantes Profil zu verlei- hen, und wartet immer wieder mit über- raschenden szenischen Pointen auf, wo- bei sie die Akteure nach Möglichkeit paritätisch zwischen den zwei seitlichen Zuschauertribünen placiert.' (Neue Bürcher Zeitung, 7 nov. 2014)

'Jorine van Beek hat die Figuren in überzeichnende Kostüme gekleidet' (Badische Zeitung 14 nov. 2014)